Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szaktanácsadás

A „Szaktanácsadás” címszó alatti szolgáltatásainkat az alábbiakban soroljuk:

-        Tanácsadás a széles világpiaci kínálatból az aktuális alkalmazástechnikának leginkább megfelelő analitikai műszer, vagy mérési összeállítás kiválasztásában.

-        Az elektro-analitika éppen gyakorolni tervezett ágában szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek oktatása a labor személyzet számára, akár rutin laboránsi, de analitikusi, vagy akár analitikai módszerfejlesztői szinten.

-        Konkrét alkalmazástechnikai szaktanácsadás, általános alkalmazástechnikai ismeretterjesztés

-        Speciális, egyedi elektro-analitikai módszerek fejlesztése

-        Már meglévő analitikai módszerek optimalizálása

A fenti szolgáltatásaink tudásbázisa:

-        Az elektroanalitika területén évtizedek alatt gyűjtött fejlesztőmérnöki, szervizmérnöki, minőségtanúsítói és analitikai módszerfejlesztői tapasztalat csapatunk szinte minden tagjának szakmai múltjában

-        Kivételesen nagy saját és külső elektro-analitikai receptúra gyüjtemény (Radelkis, Metrohm, Thermo Orion, Mantech, SI-Analytcs receptúrák)

-        Közvetlen, jó kapcsolat a gyártók alkalmazástechnikai fejlesztési csoportjaival
 

A megoldás: info@lambda-elan.hu

KIVEL NEM FORDULT MÉG ELŐ, HOGY

egy adott analitikai feladatnál a megfelelő mérési módszer és eszköz kiválasztása közben elbizonytalanodott? 
Itt nem csak az vételárral kapcsolatos dilemmára gondolunk, hanem egyéb olyan, a beszerzést megelőzően eldöntendő gyakran igen sok kérdésre, amelyek alapvetően befolyásolhatják munkánkat a későbbiek során.
Például ilyen, hogy terepen vagy laborban fogja használni a készüléket, esetleg mindkét helyszínen, vagy folyamatosan a gyártási technológia meghatározott pontján?
Ezen felül például egy pH mérő, vagy egy automata titráló készülék milyen egyéb, a felhasználó szempontjából fontos tulajdonságokkal kell rendelkezzen, amit nem mindíg könnyű az első pillanatban átlátni, még kevésbé eldönteni.

-        Mit akarunk mérni, milyen paramétert szeretnénk meghatározni? A beszerezni tervezett analitikai műszert csak egy bizonyos alkalmazástechnikában akarjuk használni, vagy több különböző típusú mérést is kell majd vele végezni?

-        Milyen pontossággal, milyen várható értéktartományban kell mérjünk? 

-        Milyen érzékelőt (elektródot) válasszunk egy adott típusú méréshez,

(pl. nem-vizes alapú sav- bázis titráláshoz)?

-        Mekkora a napi, heti, havi mérésszám, mennyire sürget az idő?

A napi mérésszám belefér-e a 8, 16 vagy 24 órába?

-        Igényli-e a mintaszám, vagy az alkalmazottak száma és leterheltsége, 

hogy automatizáljuk a rendszert, tehát mintaváltót, automatizált mintaelőkészítési  fázist is alkalmazzunk?

-        A mérési eredményt nyomtatásban vagy számítógépes adathordozón akarjuk

( vagy nem akarjuk ) megőrizni?

-        Méréseinket on-line (telepített, folyamatos) mérőrendszerrel esetleg egyszerűbb lenne elvégezni, mint egy embert arra alkalmazni, hogy az esetleg több száz méterre lévő mintavételi helyről kétóránként vizsgálandó anyagot hozzon a laborba?

Ennyi feltételnek megfelelő műszert, vagy mérőrendszert kiválasztani nem egyszerű feladat.

Cégünk első lépésben ezen eszközök kiválasztásában tud hathatós segítséget nyújtani azzal, hogy olyan részletes műszaki specifikációval is ellátott alternatív árajánlatokat adunk, amelyek alapján már a felhasználó döntheti el, hogy (a tényleges anyagi lehetőségeihez mérten) milyen kompromisszumok árán, mely készüléket vagy mérőrendszert érdemes választania.


Tudni kell, hogy a fent felsoroltak még csak az adott feladatra alkalmas készülékek és a szükséges kiegészítőik kiválasztásáról szólnak, a java csak ezután jön!
Az természetes, hogy a megvásárolt készülék használatának felhasználó által igényelt mélységű betanítását is vállaljuk és a készüléken beállítjuk a konkrét alkalmazásban történő használathoz szükséges mérési parmétereket (pl. üzemmód, méréshatár, stb.).
Azonban, ha valaki megszerzi az autóvezetési jogosítványt, még nem válik automatikusan versenypilótává, még akkor sem, ha történetesen egy Formula 1-es autóba ült is be!
Az adott mérési feladathoz tartozó analitikai módszer, vagy a megfelelő illesztési (kalibrációs) stratégia meghatározása, a megfelelő receptúra (pl. mintaelőkészítés) kiválasztása pl. a gyártó által rendelkezésre bocsátott receptgyüjteményből, az analitikai módszer aktuális és helyi viszonyokhoz történő továbbfejlesztése, azaz a mérési paraméterek "finomhangolása", vagy más szóval a módszer optimalizálása mérési pontosság, vagy mérési idő tekintetében, esetleg a kettő közötti megfelelő kompromisszum figyelembevételével gyakran nem igazán egyszerű feladat, még az analitikában jártas szakember számára sem (pl. egy már korábban bevált alkalmazás telepítése esetén sem, egy új eltérő típusú automata titráló készülékre).
 
Nincs megjeleníthető termék.