Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Minőségtanúsítás

Az általunk nyújtott minőségtanusítási szolgáltatások

  • ELEKTRO-ANALITIKAI KÉSZÜLÉKEK mechanikai és Elektronikus SPECIFIKÁCIÓ- és funkció ELLENŐRZÉSe ( OQ teszt)

Metrohm, vagy Metrohm ihletésű saját „SOP”-ok alapján (SOP: Standard Operation Procedure)

  • ELEKTRO-ANALITIKAI KÉSZÜLÉKEK KÉMIAI MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLATA, mérőRENDSZER-VALIDÁCIÓ ( PQ teszt )

Metrohm „SOP”-ok alapján

  • ELEKTRO-ANALITIKAI mérési módszerek KÉMIAI MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLATa, MÓDSZERVALIDÁCIÓ

Metrohm „SOP”-ok alapján

  • ELEKTRO-ANALITIKAI ÉRZÉKELŐK KÉMIAI MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLATa

Metrohm „SOP”-ok alapján

  • térfogatos TITRÁLÓ KÉSZÜLÉKEK ADAGOLÓ EGYSÉGÉNEK (BÜRETTa, perisztaltikus pumpa) – Specifikáció ellenőrzése

Metrohm „SOP”, illetve ISO 8655-1-6:2001 szabvány alapján is.

  • AUTOMATA PIPETTÁK TÉRFOGATOS MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLATa

Biohit „SOP” alapján

  • DISZPENZEREK TÉRFOGATOS MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLATa

Hirschmann „SOP” alapján

  • PRECIZIÓS FECSKENDŐK TÉRFOGATOS MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLATa

Hamilton „SOP” alapján

 

IGEN, AZ AUDITOR JÖN, ÉS KÉRI

AZOKNAK Az analitikai MŰSZEREKNEK, vagy komplex mérési összeállításoknak A SPECIFIKÁCIÓ ELLENŐRZési JEGYZŐKÖNYVÉT, ILLetve KÉMIAI MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLATI  ( VALIDÁCIÓS ) riportjAIT, AMELYEK ALKALMAZÁSÁVAL EGY ADOTT ALAPANYAGOT, FÉLKÉSZ- VAGY KÉSZTERMÉKET ELLenőrizneK a cégnél.

   EGY ELEKTRO-ANALITIKAI MŰSZER, LEGYEN AZ PH MÉRŐ, ION MÉRŐ, VEZETŐKÉPESSÉG MÉRŐ, sótartalom mérő, OLDOTT OXIGÉN MÉRŐ, SZABAD-KLÓR-, VAGY ózon mérő, automata TITRÁLÓ, VAGY ionkromatográfiás KÉSZÜLÉK - AZ AUDITOKTÓL FÜGGETLENÜL - MÁR SAJÁT ÉRDEKBŐL IS - BIZONYOS IDŐKÖZÖNKÉNT (EZ ÁLTALÁBAN maximum EGY ÉV) ELLENŐRZÉST IGÉNYEL.

 
specifikáció ellenőrzés: annak vizsgálata, hogy a készülék mechanikai és ELEKTROMOS PARAMÉTEREI MEGFELELNEK- E A GyÁRTÓ ÁLTAL SPECIFIKÁlt adatoKNAK?

funkció ellenőrzés: annak vizsgálata, hogy a készülék KEZELŐSZERVEI (PL. BILLENTYŰZET), KIMENŐ JELEI (SOROS PORT, ANALÓG KIMENET, mágneses keverőt, vagy mintaváltót vezérlő kimeneti csatorna, stb.), kijelzője HIBÁTLANUL BETÖLTIK- E AZOKAT A FUNKCIÓIKAT, MELYRE RENDELTETTEK?

 

EGYSZERŰBB ESET ha A MŰSZER NORMÁLISTÓL ELTÉRŐ MŰKÖDÉSE AZONNAL kiderül (PL. A SOROS PORT PARAMÉTEREINEK ELÁLLÍTÓDÁSA MIATT A KÉSZÜLÉK NEM NYOMTAT, VAGY A MÉRT EREDMÉNY NEM JUT EL A SZÁMÍTÓGÉPes ADATbázisba).
 

 BONYOLULTABB A HELYZET HA A HIBA NEM ÉSZLELHETŐ AZONNAL, MERT vagy A MŰSZER ELEKTROnikuS PARAMÉTEREI, vagy az érzékelő működését leíró átvitely függvény (pl. kalibrációs egyenes) paraméterei ÁLLÍTÓDTAK EL, ezért a készülék HIBÁSAN MÉR. Hasonló a helyzet ha EGY TITRÁLÓ KÉSZÜLÉK TÉNYLEGES FOLYADÉK KIADAGOLÁSA NEM EGYEZIK MEG AZZAL AZ ÉRTÉKKEL, AMIVEL A mérőPROGRAM SZÁMOL, ÉS CSAK EGY KÉSŐBBI nyilvánvalóan hamis eredményt szolgáltató MÉRÉS DERÍT FÉNYT A HIBÁRA. 
A "FÉLREMÉRÉS" MIATT ESETLEG KOMOLY MENNYISÉGŰ TERMÉK MEHET VESZENDŐBE, DE MÉG NAGYOBB A BAJ, HA EZ már CSAK a KAPUN KÍVÜL DERÜL KI. 
A SÚlyOS ANYAGI VESZTESÉGEN KÍVÜL a gyártó cég MEGBÍZHATÓSÁGa IS megkérdőjeleződHET EGY MŰSZER PONTATLAN MŰKÖDÉSE KÖVETKEZTÉBEN.

   AZ ELEKTROMOS SPECIFIKÁCIÓ ELLENŐRZÉS keretében általában AZ ELEKTRO-ANALITIKAI MŰSZERT "FEKETE DOBOZNAK" TEKINTJÜK, MELYNEK VANNAK BE- ÉS KIMENETI jelcsatornái. a BEMENET(EK)RE MEGHATÁROZOTT statikus, és/vagy dinamikus ELEKTROMOS JELEKET ADVA MÉRJÜK A KIMENETE(KE)N ( EZ LEHET TÉNYLEGES analóg, vagy digitális KIMENET, DE LEHET A MŰSZER KIJELZŐJE IS ) A KÉSZÜLÉK VÁLASZJELÉT. EZT ÖSSZEHASONLÍTJUK A SPECIFIKÁCIÓ ELLENŐRZésre vonatkozó „SOP”-ban SZEREPLŐ, ÁLTALÁBAN A GYÁRTÓ ÁLTAL ElőírT névÉRTÉKKEL, illetve a körülötte megengedett tűrési tartománnyal.

A KÉMIAI MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLAT ( VALIDÁCIÓ ) KÉTFÉLE LEHET: Az analitikai mérőRENDSZER VALIDÁCIÓja ÉS valamely analitikai MÓDSZER VALIDÁCIÓja.

MIT ÉRTÜNK EZEK ALATT?

például amikor ÜZEMBE HELYEZÜNK EGY TÉRFOGATOS TITRÁLÓ RENDSZERT MÉRŐ EGYSÉGGEL, ADAGOLÓ EGYSÉGGEL, ÉRZÉKELŐVEL ÉS EGYÉB PERIFÉRIÁLIS EGYSÉGEKKEL ( PL. mintaváltó, SZÁMÍTÓGÉP, VAGY NYOMTATÓ ), ELVÉGZÜNK RAJTA előírt SZÁMÚ párhuzamos, a vonatkozó „sop”-ban ajánlott, (pl. meghatározott tipusú SAV- BÁZIS) TITRÁLÁST tanúsított anyagmintán, ÉS A KAPOTT eredménysor PONTOSSÁGÁT ÉS A SZÁMÍTOTT relatív SZÓRÁST HASONLÍTJUK ÖSSZE A gyártó által specifikálT PONTOSSÁG ÉS SZÓRÁS ÉRTÉKEkkEL.
 

A MÓDSZERVALIDÁCIÓ ESETÉBEN ANNYIBAN MÁS A HELYZET, HOGY OTT az önök által a készüléken végzett rutin TITRÁLÁSOKAT HAJTUNK VÉGRE (PÉLDÁUL HA EZÜST TARTALOM MEGHATÁROZÁSA A CÉL, A MEGFELELŐ OLDAT ÉS elektród KIVÁLASZTÁSA UTÁN AZ ADOTT FELADATRA ALKALMAS felhasználói PROGRAM PARAMÉTEREINEK behívása után) ugyancsak tanúsított anyagmintán, és a párhuzamos TITRÁLÁSOK eredményeit HASONLÍTJUK ÖSSZE A MEGKÍVÁNTAKKAL.
 

A KÉMIAI MEGFELELŐSÉG VIZSGÁLAT ( VALIDÁCIÓ ) TERMÉSZETESEN AZ ÉRZÉKELŐKÖN IS VÉGREHAJTHATÓ; A METROHM CÉG ÁLTAL KIFEJLESZTETT ÉS GYÁRTOTT 780 TÍPUSÚ PH MÉRŐ " ELECTRODE TEST " PROGRAMJÁVAL TUDJUK például ELLENŐRIZNI A legtöbb potenciometriás ÉRZÉKELŐ (pH elektród, redox elektród, különböző ionszelektív elektródok) MINDEN lényegeS PARAMÉTERÉT.

   A MINŐSÉGTANUSÍTÁS EGY MÁSIK TERÜLETE A VOLUMETRIÁS, magyarul A TÉRFOGATOS ELLENŐRZÉS, AZAZ A TITRÁLÓ KÉSZÜLÉKEK ADAGOLÓ EGYSÉGEINEK ( fix, vagy cserélhető BÜRETTA feltét, perisztaltikus pumpa ), DISZPENZER, PIPETTA, PRECIZIÓS FECSKENDŐ TULAJDONSÁGAINAK MÉRÉSEK ALAPJÁN TÖRTÉNŐ ÖSSZEHASONLÍTÁSA A GYÁRTÓ ÁLTAL MEGADOTT SPECIFIKÁCIÓS ÉRTÉKEKKEL.

 

AZ ALÁBBIAKBAN NÉHÁNY MINTAJEGYZŐKÖNYVET MUTATUNK BE ÖNÖKNEK,
A KIS KÉPEKRE KATTINTVA AZ EGÉSZ DOKUMENTUMOT MEGTEKINTHETIK.

 

737 KF Coulometer Specifikáció Ell. jegyzőkönyve 736 Titrino Validációs jegyzőkönyve  pH elektród Validációs jegyzőkönyve

ha minőségtanúsítási SZOLGÁLTATÁSaiNK FELKELTETTék FIGYELMÉT, 
kérjük VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT AKÁR

-        TELEFONON ( +36-1-200-5111 ),

-        akár e-mail formájában,üzenetét az itt megadott címünkre küldve: info@lambda-elan.hu

Nincs megjeleníthető termék.